Pascal Paepen over meerwaarde, Mol en maatschappij.

Het interview met Pascal Paepen werd even geleden, in de zomer van 2016 opgenomen, en staat nu in volle glorie online. Pascal Paepen was vriendelijk genoeg om mij bij hem thuis uit te nodigen en een lang en aangenaam gesprek over zichzelf en de wereld rondom hem te voeren. 101 onderwerpen waar iedere 25-jarige (van geest), volgens mij, van op de hoogte moet zijn.

Wat Pascal Paepen er zelf over zegt

Als je niet vaak “neen” kan zeggen zit er op een dag een jonge gast bij je in de woonkamer die je interviewt. En wat voor een! Als Kobe bij de VRT zou werken, hij zou er al na zijn eerste proefweek zijn buiten gegooid. Een interview van – hou u vast – 2u45’. Dat gaat dus in tegen alle wetten van de media. En ook een vrij divers publiek: de ene week interviewt Kobe ene Herman Brusselmans, de volgende week ben ikzelf aan de beurt.

Beluister ook op iTunes.

Over Mol, Londen en Panama, over de VRT, De Tijd en HBVL, tot drie keer toe zelfs over Trump (het interview werd op 4-aug opgenomen), over de aandelen die de komende 10 jaar het meeste potentieel bieden, over financieel analfabetisme, over hoe ik kids financieel opvoed (al heb ik er geen), over hoeveel ik verdiende in de marktenzaal, over wat ik daar precies deed, over het leven.
U gaat nog horen van die Kobe!

Het interview is veel te lang, maar als u toch eens wil luisteren en u doet dat maar een half uurtje, dan onthoudt Youtube blijkbaar waar u gestopt bent en gaat het interview gewoon verder als u weer eens op deze link klikt of als u het weer eens opzoekt op Youtube.

Ik sta helemaal in mijn blootje (geen zicht!). Veel luisterplezier! Leve de podcast! Leve Kapitein Kobe!

Zie Pascal Paepen op Facebook

 

Waar ik met Pascal Paepen over praat:

  • Tekst en uitleg bij de Panama Papers en de meerwaardebelasting
  • De manier waarop kinderen spelenderwijs de beurs leren kennen
  • Langetermijnaandelen
  • ECU, de voorloper van de Europese munt
  • Mol en zijn fantastische ligging
  • Van België naar Londen en terug
  • Waarom iedereen een basiskennis van financiële systemen moet hebben

.. en zoveel meer.

Pascal Paepen op Linkedin // Het Belang van Limburg

Goed gesprek? Laat het weten in de comments!

Meer afleveringen

Snips